Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Pályaalkalmassági vizsgálat

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 22.

az osztatlan képzésre jelentkezőknek

A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a jelölttel való személyes találkozás során tájékozódás a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről.

A pályaalkalmassági vizsgálat elemei:
1. Pedagógiai témájú szövegek alapján egy konkrét nevelési helyzet értelmezése, véleményezése.
2. A motivációs levél alapján beszélgetés a felvételiző pályaelképzeléseiről, karrierterveiről, egyéni életút fejlődési terveiről, arról, hogy miért kíván tanár lenni. A motivációs levelet kézírásos formában hozza magával a felvételiző, kifejtve benne érdeklődését, képességeit, a tanári pályával kapcsolatos, illetve a jövőre vonatkozó elképzeléseit, és a döntéséhez hozzájáruló tapasztalatokat, élményeket, maximum két oldal terjedelemben.

A vizsgán a jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is.
Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, az alkalmassági vizsga második elemeként meghatározott beszámoló időtartama jelentkezőnként 15-20 perc.


< Vissza