Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Évzáró egyetemi ünnepség

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 21.

Az Agria Tiszkben tartotta évzáró karácsonyi ünnepségét az Eszterházy Károly Egyetem. A rendezvényen kerültek átadásra a Bölcsészettudományi és Művészeti Kar kitüntetései.

A Bölcsészettudományi Kar Művészeti Díját az Ének-zene Tanszék oszlopos tagja, Dr. Nagy Zoltán főiskolai docens kapta.


 

Dr. Nagy Zoltán intézményünkben végzett ének-zene szakos tanárként 1998-ban, egyetemi diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, PhD doktori fokozatát a Nyitrai UKF-n szerezte.1998 óta dolgozik az Ének-zene tanszéken. Vérbeli zenész, több zenei műfajban is képviselteti magát, munkáját kiemelkedő igényességgel, egyedülálló zeneiséggel és szakértelemmel végzi. 2008 óta szervez a tanszék hallgatóiból diák-együtteseket (2008-2011: Agria Voces,2011-2014: Jazz Faces; 2017-2018: Agria Music Factory), amelyekkel nemcsak az egyetem zenei életét erősíti, hanem a hazai és a külföldi zenei fesztiválokon is nagy sikerrel szerepel. Olyan tanáregyéniség, aki képes a hallgatók kreativitását felébreszteni és fejleszteni. Jelentős sikereket ért el az Országos Tudományos és Diákköri Konferenciákon is: 2013-ban országos I. helyezett lett Farkas Antal, akinek felkészítő tanára volt. A tanszéken folytatott művészeti munkája mellett kiemelkedő színházi tevékenysége: zenei rendezőként, karmesterként és korrepetitorként országosan ismert és elismert.

 

Első ízben Dékáni Kitüntető Oklevél átadására is sor került, melyet Marík Erzsébet főiskolai docens vehetett át.

 

Marík Erzsébet az Ének-zene tanszék meghatározó pedagógusa és művésztanára. 1975-től dolgozik az intézményben, . 2012-ben ugyan nyugdíjba vonult, de azóta is óraadó tanárként segíti a tanszék munkáját. Vérbeli pedagógus, keze alatt ének-zene szakos tanárok több nemzedéke nőtt fel, akik szeretettel emlékeznek kiváló pedagógusi képességeire, nagy műveltségére, bölcs humorára. Az Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként fiatalokkal is foglalkozik, tanítványa legutóbb I. helyezést ért el az Orbán György Zongoraversenyen, ő pedig felkészítő tanárként különdíjat kapott. Kamarazenészként, zongorakísérőként és zenészként Eger zenei életének mindmáig egyik meghatározó alakja. Az egri Gárdonyi Színházban zenei vezetőként, korrepetitorként és zenei munkatársként is dolgozik, országosan is elismert produkciókban vesz részt.


< Vissza