Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Hallgatói koncert és vezénylési-diplomahangverseny

Utolsó módosítás dátuma : 2019. november 21.

Az idei tanév végén, a szokásos vezénylés diplomakoncert különlegesen zajlott le, mert egybekötöttük a tanszék hallgatóinak önálló koncertjével.

Erre az nyújtott lehetőséget, hogy idén mindössze egy hallgatónk diplomázott, illetve a tavaszi, sikeresen abszolvált nemzetközi kórusverseny miatt a szokásos szóló- és kamaraprodukciók a tanév végére tolódtak.

A koncert első – hosszabbik – részében az egyéni műsorszámokat hallhatta a szépszámú közönség. Különleges öröm volt, hogy nyitásként kollégánk, Zombola Péter zongoradarabja hangzott el, majd ezután a zenetörténet szinte minden korszakából fölcsendültek zongora-, hegedű-, gitárdarabok, illetve énekes produkciók. Hallhattunk Bach prelúdium és fúgát, Chopin noctürnt, Grieg és Eric Satie darabot zongorán, Villa-Lobos prelűdöt gitáron, Elgar Salut d'amour-t hegedűn és zongorán; Haydn, Schubert, Beethoven dalokat, Varázsfuvola duettet, de fölcsendültek dallamok Reinitz Bélától és Gershwintől is. Diákjaink sokszor együtt muzsikáltak, illetve az énekes produkciókat a tanszék tanárai kísérték zongorán.

 

 

 A jól sikerült hallgatói koncert után következett Nagy Eszter diplomakoncertje, aki három művet vezényelt a kórusnak. Bartók egyneműkarral kezdődött a programja, ekkor a tanszak nőikara énekelt, majd a fiúkkal kiegészülve újabb két mű hangzott fel, előbb egy Bruckner graduale, végezetül pedig a reneszánsz és barokk kor határán élő angol zeneszerző, Thomas Weelkes látványos motettája, Eszter biztos kezű, muzikális irányításával.

Köszönjük a hallgatóinknak és kollégáinknak, hogy megajándékozták a közönséget ezzel a szép estével!


< Vissza