Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

JIAN LIU ÉS GÁBOS JUDIT KÖZÖS KONCERTJE

Utolsó módosítás dátuma : 2021. március 30.

Február 28-március 4 között tanszékünk vendége lesz Dr. Jian Liu, a New Zealand School of Music tanára

Március 3-án közös koncertet ad Gábos Judittal, Bach-Kurtág, Mozart, Schubert műveket játszanak zongora négykézre.
Az est műsorának gerincét új-zélandi szerzők művei alkotják: Jian Liu tolmácsolásában Lilburn, Psathas, Jack Body művek hangoznak el.
Mindenkit szeretettel várunk, hiszen a koncert műsora zenei csemegének ígérkezik a kortárs zene kedvelői számára (is).

 

 

Dr. Jian Liu nemzetközileg is elismert zongora- és kamaraművész, tanár. Tanulmányait Pekingben kezdte, Jin Zhang professzorral, utána az Arizona State University-n folytatta, Caio Pagano-val. Mesteri- doktori fokozatát a Yale School of Music-on szerezte, ahol Claude Frank professzor tanítványaként és asszisztenseként tevékenykedett . Az ukrajnai Horowitz és a Missouri Southern (USA) nemzetközi versenyek díjazottja volt.


Koncertezett Európa, Ázsia, Észak- Amerika szerte. Előadóművészként olyan helyszíneken fordult meg, mint a Carnegie Hall, Lincoln Center és a Steinway Hall New York-ban, a Sprague Hall és a Woolsey Hall a Yale Egyetemen, a Paul Hall a Juillard School-on. Olyan zenekarokkal lépett fel, mint: az Nemzeti Ukrán Filharmóniai Társaság zenekara, a Kínai Nemzeti Filharmónia, a Phoenix-i Szimfonikusok, az Auckland-i Filharmónia, a Wellington-i és Christchurch-i Szimfonikusok.


Szerepelt az Auckland –i (Új-Zéland), Idyllwild-i (USA), Peking-i, (Kína), Lausanne-i (Svájc) és Krakkó-i (Lengyelország) zenei fesztiválon.


Több nemzetközi verseny zsűri tagja volt. Koncertjeit közvetítette a a CCTV (China), Suisse Romande3 (Svácj), Krakow Radio, és a Radio New Zealand.


Kamarazenészként Jian a Te Köki trió alapítója, amely a New Zealand School of Music rezidens együttese. A Trió kamarazenei sorozatokon vett részt Szingapúrban, Kínában, Ausztráliában és Új-Zélandon. Olyan zenészekkel kollaborált, mint David Shifrin klarinétos, Ransom Wilson fuvolista, Alexandre Lecarme csellista, Sarita Wood hegedűművész, valamint olyan zongoraművészekkel lépett fel, mint Boris Berman, Claude Frank és Maria Joao Pires.
Jian, mint szenvedélyes előadóművész, elkötelezett tanár is: négy évet tanított a Yale Egyetem Zenei tanszékén, jelenleg a klasszikus zenei előadóművészeti program igazgatója és a zongora tanszék vezetője a Wellington-i Victoria Egyetemen Zenei egyetemén (New Zealand School of Music). Mesterkurzusokat tartott a Central Conservatory of Music és a Tianjin Conservatory of Music (Kína), a jeruzsálemi Zenei és táncművészeti -, a Rutgers Egyetemen, a Manhattan School of Music, Wellesley College és az Arizona-i State University-n (USA), a szingapúri Yong Siew Toh Konzervatóriumban, a krakkói Zeneakadémián, a Sydney-i Konzervatóriumban.

 


< Vissza