Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Visegrad Choral Bridges

Utolsó módosítás dátuma : 2018. szeptember 24.

Visegrad Choral Bridges

Nagyon érdekes programsorozatba kezdett az egyetem énekkara, amikor aktív részvevőjévé vált az Európai Unió által finanszírozott V4-es projektnek. Négy egyetem (Olomoutz, Rzeszow, Besztercebánya, Eger) énekkarai állnak össze, és tanulják meg együtt, egymás országának két-két kórusművét.
A feladat nagyon izgalmas, egyrészt a különböző kultúrák megismerése, másrészt a számunkra ismeretlenekkel való együtténeklés miatt. Ahány énekkar, annyi fajta éneklés, munkamódszer, felkészültség, és ennek a színes palettának kell – a színek megőrzése mellett – egységessé válnia négy hétvége alatt. Természetesen az első alkalommal ismeretlen társak a második, harmadik alkalommal már ismerősökké válnak, a kialakuló kommunikáció nagyon hasznos tapasztalatcsere forrásává válhat. A találkozók mindegyike során a négy énekkar nyilvános workshopokon, szólam- és együttes próbákon vesz részt, valamint a felütést minden esetben az első nap estéjén elhangzó kóruskoncert adja meg.
A mottó: hassunk és újítsunk EGYÜTT!
Az első kórus-V4-es találkozó október 27-29-e között volt Besztercebányán (Szlovákia), az elmúlt hétvégén (dec. 1-3.) került sor a másodikra a lengyelországi Rzeszow-ban.
Március 23-25-e között Egerben láthatjuk vendégül a partner kórusokat, fogadjuk a lengyel, szlovák és cseh kollégáinkat, hallgatókat, karnagyokat és oktatókat. Izgatottan, kíváncsian várjuk a kihívást, a mintegy 90 fő Egerbe érkezését és a közös egri próbákat.
Április végén az Olomouc-i találkozó után a z Olomouc-i Rádió stúdióban készített CD-felvétel örökíti meg a közös zenélés, éneklés örömét.
Tehát folytatás következik, a Visegrádi Kórus Hidak következő pillére: Eger, Eszterházy Károly Egyetem!
Kabdebó Sándor
karnagy

 


< Vissza